Helpen - Begeleiden

Een helpende hand zegt vaak meer dan duizenden woorden.

VALKUIL

per telefoon

MISBRUIK

OPLICHTING

BEDROG

PESTEN

of internet

bij een ontmoeting

luisteren, steunen, informeren, begeleiden...

info@neniu-assos.org - 0465.578491

NENIU asbl en Oplichting Helpdesk vzw werken samen tegen oplichtingen want SAMEN ZIJN WE STERKER !

NENIU asbl

Door het toenemend gebruik van het internet, zien we steeds vaker diverse vormen van oplichting, misbruik en bedrog naar onwetende mensen toe.

We leven nu eenmaal in een virtuele wereld en daar wordt graag misbruik van gemaakt door mensen met slechte bedoelingen! We denken te vaak dat dit enkel bij anderen gebeurt en ons nooit zal overkomen. Nochtans zijn we er allemaal vatbaar voor. Het kan ieder van ons overkomen op een bepaald moment van zwakte of een moeilijke periode.

Het grootste probleem is dat "eens opgelicht in welke vorm dan ook" het zeer moeilijk is het verloren geld terug te recupereren.

Heel vaak durft u het zelfs niet te vertellen aan familie of beste vrienden, bang om aangewezen te worden als naïef of dom. 

Waar kan ik dan informatie zoeken? Wat kan ik doen? Met wie kan ik erover praten?

U kan terecht bij de vrijwilligers van de vzw NENIU ! Wij zullen u informeren en helpen met uw zaak. In alle discretie en op uw eigen tempo.

HELPEN - BEGELEIDEN

De dag van vandaag hebben alle slachtoffers 1 ding in gemeen; Het betaalde bedrag zal niet gerecupereerd worden maar het verloren geld is niet de enige schade dat ze hebben. Ook emotioneel en psychisch is er grote schade en sommigen zitten nu ook in financiële problemen.

Wij hebben niet de oplossing voor ALLE problemen maar we doen al het mogelijke.

Zijnde een vzw beschikken wij, als NENIU, over de mogelijkheid de slachtoffers te representeren bij de bevoegde instanties. Hoe meer leden we hebben des te meer gewicht we in de schaal kunnen leggen. Iedereen kan hieraan meewerken door lid te worden of een schenking te doen. U bent hier niet toe verplicht maar ook wij maken veel kosten door ons te verplaatsen, mensen begeleiden, bellen, schijven, lobbyen enzo.

INFORMATIE - PREVENTIE

Sommige scholen hebben “omgaan met internet” op hun programma, We kunnen dit intitiatief alleen maar toejuichen en hopen dat deze initiatief zich verspreidt. Verenigingen aarzelen niet om infosessies te houden voor hun leden... en wij brengen hun onze ervaring op dit gebied wanneer ze dat willen. Ieder van ons kan ook preventie doen om zich heen: familie, vrienden, collega's ...

Preventie en informatie voor allen.