Helpen - Begeleiden

HELPEN - BEGELEIDEN

De dag van vandaag hebben alle slachtoffers 1 ding in gemeen: het betaalde bedrag zal niet gerecupereerd worden.


Maar het verloren geld is niet de enige schade dat ze hebben. Ook emotioneel en psychisch is er grote schade en sommigen zitten nu ook in financiële problemen.


Wij hebben niet de oplossing voor ALLE problemen maar we doen al het mogelijke. Zijnde een vzw beschikken wij, als NENIU, over de mogelijkheid de slachtoffers te representeren bij de bevoegde instanties. Hoe meer leden we hebben des te meer gewicht we in de schaal kunnen leggen. Iedereen kan hieraan meewerken door lid te worden of een schenking te doen. U bent hier niet toe verplicht, maar ook wij maken veel kosten door ons te verplaatsen, mensen begeleiden, bellen, schijven, lobbyen enz.

INFORMATIE - PREVENTIE

Sommige scholen hebben “omgaan met internet” op hun programma, We kunnen dit intitiatief alleen maar toejuichen en hopen dat deze initiatief zich verspreidt.


Verenigingen aarzelen niet om infosessies te houden voor hun leden... en wij brengen hun onze ervaring op dit gebied wanneer ze dat willen. Ieder van ons kan ook preventie doen om zich heen: familie, vrienden, collega's...


Preventie en informatie voor allen.