Wie zijn wij

Een helpende hand zegt vaak meer dan duizenden woorden.

VALKUIL

per telefoon

MISBRUIK

OPLICHTING

BEDROG

PESTEN

of internet

bij een ontmoeting

luisteren, steunen, informeren, begeleiden...

info@neniu-assos.org - 0465.578491

NENIU asbl en Oplichting Helpdesk vzw werken samen tegen oplichtingen want SAMEN ZIJN WE STERKER !

NENIU asbl

U hebt geld overgemaakt aan "iemand" in moeilijkheden? U hebt de lotto gewonnen maar moet eerst een bedrag betalen om de totale winst te ontvangen?

Een onbekende wil u een schenking geven van een overledene en u moet daarvoor een kopie van uw paspoort en rekeningnummer doorgeven voor een zogenaamde notaris?

Slachtoffer van "phishing" (stelen van je paswoord, nr bankkaart, nr creditkaart, of vriendenlijsten)? Iets gekocht via het internet maar nooit iets ontvangen maar wel geld van de rekening gehaald? De lijst van oplichting, fraude, misleiding enz is zeer lang geworden!

Laat u niet doen! lees hier verder!

HELPEN - BEGELEIDEN

NENIU vous aide

Wij helpen, begeleiden en informeren u hoe uw oplichting tot stand werd gebracht. Bijvoorbeeld hoe te starten met het formuleren van de klacht. Elke zaak Wij helpen, begeleiden en informeren u hoe uw oplichting tot stand werd gebracht. Bijvoorbeeld hoe te starten met het formuleren van de klacht. Elke zaak is anders en wij passen ons dan ook aan, aan uw specifieke zaak. Een luisterend oor behoort ook tot onze hulp. Zo kan u uw volledig verhaal brengen zonder enige vrees dat wij u zullen be- of veroordelen en ook wetende dat u er niet alleen voor staat. Diverse dingen zullen dan door onze vrijwilligers opgestart worden naargelang uw zaak.

lees hier verder!

INFORMATIE - PREVENTIE

Informatie en educatie zijn de beste wapens waarover we beschikken. Eén van onze missies is het publiek te waarschuwen over het gevaar van je hele leven openbaar te plaatsen op het internet.

 

NENIU vous informe

Niet iedereen is een held wat betreft internet, hoe het allemaal werkt en waar je allemaal moet op letten. Niet iedereen is opgegroeid met gebruik van het internet. Daarom pleiten wij ook voor een goede educatie hieromtrent :

- spamming

- oplichting - bedrog

Maar deze zijn niet door iedereen gekend.

Zo veel mogelijk delen aub !!

lees hier verder!